sarahvanhasselt.be © • Webdesign/beheer: Charlotte VH

Sarah Van Hasselt

 

 

 

 

 

 

 

Foto's

 

 

 

 

Kalender

 

 

Welkom op de website van amazone Sarah Van Hasselt. Eén van de Belgische talenten in de Eventingsport. Deze virtuele plek brengt verschillende weetjes en nieuwtjes over Sarah, haar carrière en haar paarden samen.

 

Sarah is gepassioneerd door paarden en heeft op haar jonge leeftijd al heel wat mooie prestaties geleverd. Zo heeft ze van haar lievelingshobby haar beroep kunnen maken. Via deze weg wil ze graag haar passie met andere delen.

 

De website gunt je een blik achter de schermen van haar eventingstal, haar paarden en haar wedstrijden. Je kan haar bezigheden en prestaties op de voet volgen.

 

Ook kan je informatie terugvinden over de lessen en trainingen die ze aanbiedt en bijvoorbeeld een kijkje nemen bij de paarden die te koop staan.

 

De kalender geeft je een mooi overzicht van de komende wedstrijden. Of je gaat op bezoek bij de websites van haar sponsors.

 

Veel plezier en contacteer ons gerust..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                       

 

 

Sponsors

Contact

Te koop

Lessen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

!! FOTO'S DIRK CAREMANS

 WERELDKAMPIOENSCHAPPEN KENTUCKY CCI **** KLIK HIER !!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: www.caremans.be

 

NIEUWS>>

 

19 oktober: CROSS GROBBENDONK BALLAN SOSO:

 

Er werd een foutloze cross gereden met een foutloze jumping en dressuur 15 punten voor op de 2e. De eerste overwinning is dus een feit!

 

De cross van Meer en die van Mol staan nu ook nog op het programma.

 

***

 

12 oktober: EERSTE CROSS VAN SARAH!

 

Op deze zondag stond er een eerste cross voor Sarah op het programma. Het was een grote test voor haar rug maar alles verliep volgens plan.

 

Deze cross was de eerste cross voor Sarah na Helvoirt in 2012 - dus na 2 jaar! Sarah heeft dus in de LRV cross in Merksplas haar comeback gemaakt.

 

Ze reed al eerder jumpings opnieuw maar een jumping rijden is nog geen cross. Deze wedstrijd was dus zeker een test voor hoever ze staat na haar operatie in december 2013. Ook de dagen erna is de pijn weggebleven dus erg tevreden.

 

Voor Sarah deed het heel veel deugd om weer het cross gevoel te kunnen meemaken.

 

Dank aan alle mensen die Sarah gesteund hebben in de moeilijke, lange periode in niet het minst bedankt aan Dhr Mahieu, haar rugspecialist.

 

Een jaar geleden konden we hier nog maar van dromen..

 

Volgend weekend opnieuw maar dan in Grobbendonk!

 

***

 

8-12 oktober: CCI*** MC&B VULCANO

 

Boekelo werd de volgende wedstrijd voor Vulcano. Raf en Vulcano werden na hun topprestatie meteen in het Nederlandse team voor de CCI*** Boekelo gedropt. Bondscoach Martin Lips was in Breda zeer gecharmeerd door onze zwarte parel.

 

Ditmaal kregen we een top dressuur-jury die zelfs op het WK of Olympische Spelen niet zouden misstaan.

 

Raf reed een hele mooie proef en nu was het wel bingo: 47 punten. Knap en hier zit zeker ook nog 'rek' in.

 

Zaterdag was het crossdag. Vulcano startte als een speer en liep een fantastische cross. Nergens enig probleem.. tot op 50meter van het einde - op de voorlaatste hindernis - Raf en Vulcano ten val kwamen. Vlak voor onze ogen.. gelukkig had Raf niets maar Vulcano bleef wel enkele minuten in shock liggen!!

 

Na enkele heel bange momenten n bijna een hartstilstand van de supporters, zagen we Vulcano weer rechtop kruipen. Suf maar hij was gelukkig OK en gezond!

 

Bijzonder jammer voor Raf en Vulcano want dit was het laatste dat de combinatie verdiende. Raf was tevens volop in de running voor het Nederlands Kampioenschap.

 

Meteen ook het einde voor dit cross-seizoen en een welverdiende rust zal hem zeker deugd doen.

 

Wij willen zeker Raf en Nina heel hard bedanken voor alle inzet die ze voor ons paard hebben getoond dit jaar. Hij kon niet op een betere plaats zijn.

 

Raf vindt Vulcano een wereldpaard en als de laatste puzzelstukjes in elkaar passen en het geluk wat mee zit, mag Vulcano hele hoge ambities koesteren voor de toekomst.

 

 

***

 

30 september: ** EVENTINGMERRIE DRACHTIG VAN BALLAN SOSO

 

De **-ster eventingmerrie, Sancerre, van Ward Revyn is drachtig van bonte hengst Ballan Soso. Dat wordt zeker een prachtveulen.

 

***

 

28-28 september: OUTDOOR BREDA CIC*** MC&B VULCANO

 

Raf Kooremans heeft een prachtige 7e plaats behaald met MC&B Vulcano in de CIC*** wedstrijd.

 

Hij liep een mooie dressuurproef van 56punten met enkele foutjes en hele mooie stukken. Maar werd helaas flink gestraft door 1 van de 2 juryleden. Dressuur is altijd subjectief maar als je steeds dezelfde juryleden tegenkomt met een zelfde resultaat dan wordt een objectieve beoordeling wel heel moeilijk.

 

In de jumping raakte Vulcano geen hout aan en sprong hij in zijn spectaculaire stijl. Na Marbach, Renswoude bleef hij ook nu weer foutloos in de *** jumping.

 

Erna kwam de cross. Raf reed overal rechtdoor en Vulcano verteerde alles met gemak. Maar enkele secondjes tijd leverde hem uiteindelijk een mooie 7e plaats op.

 

Maar belangrijker nog: Vulcano bevestigde keer op keer datgene dat Sarah er altijd al in had gezien en had voorspeld.

 

 

 

***

 

16-21 september: EK YOUNG RIDERS VALE SABROSE PORTUGAL:

 

Sarah als coach en Stef als chef d'quipe, hebben met hun Young Riders team een prachtige 5e plaats behaald op het Europees Kampioenschap.

 

Jasper Doevenspeck, Clara Davoine en Chloe Rathy reden een fantastisch concours en bleven alle 3 foutloos in de cross-country.

 

Helaas moest Valentine Gabriel en Candice Bibot nog in extremis afhaken in de week voor het afreizen.

 

We zijn in ieder geval super fier op onze ruiters!

 

***

 

22 augustus: FILMPJE STREZGOM CCI*** POLEN

 

Raf Kooremans ging met MC&B Vulcano op internationale CCI*** wedstrijd eind juni. Bekijk hieronder het filmpje:

 

 

***

 

19 augustus: NIEUWE EVENTINGMACHINE IN DE MAAK:

 

Young rider Ward Revyn gaat zijn **-paard Sancerre op rust zetten en een veulentje fokken met Ballan Soso. Een mooie combinatie dus voor een nieuw eventingtalentje..

 

***

 

18 augustus: EK YOUNG RIDERS - OFFICIELE SELECTIE:

 

Ondertussen is ook de officile selectie voor het EK YOUNG RIDERS in Portugal bekend gemaakt. PROFICIAT AAN ALLE RUITERS!!

 

Bekijk hier de selectie

 

Word fan van de EK Young riders op Facebook!

 

***

 

17 augustus: JUMPING BALLAN SOSO:

 

Sarah en Ballan Soso gingen weer van start in de jumping. Na enkele drukke weekends met de Young Riders was het tijd voor wat afwisseling. Ze reden weer netjes foutloos in de VOR klasse 4. En dat ZONDER rugpijn! :)

 

Ook Raf reed dit weekend opnieuw een foutloze ronde in de klasse Zwaar op het LRV tornooi.

 

Volgend weekend zal Sarah opnieuw met Ballan starten op de VOR jumping. Voor  Raf en Vulcano staat er nog de CIC*** van Breda en de CCI*** van Boekelo.

 

***

 

24 juli - 7 augustus: RENSWOUDE:

 

Raf Kooremans was met MC&B Vulcano aanwezig op de CIC*** in Renswoude. In de dressuur liep hij de beste proef tot nu toe. Iedereen was dus zeer tevreden. In de jumping sprong hij simpel foutloos. In de cross liet het duo veel kwaliteit zien en ook daar bleven ze netjes foutloos. Sarah was eveneens op de wedstrijd om de groep Young Riders te begeleiden.

 

***

 

11 juli 2014: VOR St Hubert Kapellen

 

Samen met Ballan Soso is Sarah op jumping geweest in Kapellen. Deze keer in de klasse 4. Ook nu weer zonder problemen. De combinatie bleef mooi foutloos.

 

 

***

 

juli 2014: CCI** Bazoges en CIC*/** Jardy

 

Sarah is de vorige 2 weekends als nationale coach met een deel van de Young Riders op wedstrijd geweest. Zij deden het allemaal prima en verschillende hebben hun kwalificatienorm voor het EK in Portugal behaald of staan er dichtbij..

 

***

 

25-29 juni 2014: STREZGOM CCI*** POLEN

 

Raf reed deze week met MC&B Vulcano zijn eerste lange CCI***. Je kan het mooie bijna-live verslag lezen op de website van Raf Kooremans.

 

Raf was na de wedstrijd enorm onder de indruk van MC&B Vulcano. Hij is ondertussen helemaal overtuigd van zijn mogelijkheden, ook bij een lange 3-ster, om het allerhoogste niveau waar te maken.

 

Strezgmo was een zware *** cross met heel wat vraagstukken waarop er veel fouten werden gemaakt. Ook de tijd was moeilijk te rijden.

 

Vulcano liep van bij het begin zeer regelmatig. Hij sprong heel hard in zijn gekende stijl en liet zien dat hij snelheid en uithouding bezit. In de cross had hij slechts 1 probleempje nl hindernis 11C. Deze was voor heel veel paarden een optisch probleem met een zandweg die los door het parcours liep. Heel wat ervaren combinaties kregen hier ook mee te maken, meer dan 1/3 van de deelnemers maakten er een fout.

 

De bedoeling is nu dat Vulcano wat rust krijgt om daarna aan de CIC*** van Renswoude deel te nemen.

 

***

 

 

Vrijdag 20 juni 2014: VOR DE KRAAL ZANDHOVEN

 

Yes, she still can.. Sarah heeft dit weekend haar allereerste parcours terug gereden. Het was een lange tijd geleden.. samen met Ballan Soso sprong ze dubbel correct in klasse 3.

 

Blijkbaar is paardrijden toch iets zoals fietsen, je verleert het niet.. Sarah vond het erg speciaal om terug op wedstrijd te zijn en nog belangrijker: ze had geen slechte reactie achteraf op haar rug.. weer een stap verder dus!

 

 

***

 

Woensdag 18 juni 2014: SARAH MAG TERUG PAARDRIJDEN!!!

 

Na een lange revalidatieperiode, ziet het er goed uit met Sarah haar rug. Sarah werd op 6 december vorig jaar geopereerd in het AZ Monica. Na haar rustperiode is ze nu volledig terug op de been.

 

Eerder kreeg ze groen licht van haar sportdokter om opnieuw paard te rijden. EN DAAR ZIJN WE NATUURLIJK ENORM BLIJ MEE!!

 

Bekijk hier het filmpje - en let op de glimlach :)

 

 

 

***

 

Dinsdag 17 juni 2014: RAF EN MC&B VULCANO

 

Foutloos parcours - 1m35:

 

 

Barrage - 1m40:

 

 

***

 

Maandag 2 juni 2014: KURT MET BALLAN SOSO:

 

Ballan Soso werd heel mooi derde met Kurt in de VOR wedstrijd in Castelein. Filmpje volgt nog.

 

***

 

Maandag 26 mei 2014: VOR DE KRAAL:

 

MC&B Vulcano was vorige week heel mooi derde op 100 deelnemers in de klasse 6 van De Kraal in Zandhoven. Vulcano sprong top en Raf had hem niet eens doorgereden in de barrage.

 

***

 

Maandag 19 mei 2014: LRV BAARLE HERTOG:

 

MC&B Vulcano was weer in form! Na zijn avontuur en prachtig resultaat in de CIC*** Marbach vorige week, trok Raf alweer met hem naar LRV Baarle Hertog in de klasse ZWAAR.

 

Hij kwam als eerste paard foutloos binnen. In de barrage (1m40) ging Raf ervoor.. ze kregen de snelste tijd van de 30 barragekandidaten. Jammer genoeg 1 balkje.

 

Toch top zoals hij altijd springt en mee kan met al die goede jumpingpaarden!

 

Ook Vulcano gaat eind juni op zoek naar de kwalificatie in de lange CCI*** in Strezgom, Polen. Als dit zou lukken, zit hij op het hoogste niveau van de kandidaten voor het WK van Normandi.. we duimen!!

 

***

 

Donderdag 15 mei: BALLAN SOSO:

 

Hengst Ballan Soso is vorige week terug uit Frankrijk gekomen. We waren erg blij om weer eens een paard in onze stal te hebben. Hij kan vanaf nu terug de sport in.

 

Kurt zal hem dit weekend terug in een jumpingparcours uitbrengen. Later zal hij er dan terug mee crossen.

 

Voor inlichtingen rond Ballan Soso als dekhengst - zie verder op de website of bel naar 0475/962.316

 

***

 

Woensdag 14 mei 2014: ARTIC FOX TOO:

 

Raf gaat met Artic Fox Too binnenkort naar de CCI*** van Bramham (GB). Dit weekend loopt hij jumping en zal hij blij zijn om weer in de ring te komen. Hij voelt alvast super aan.

 

Raf is heel tevreden van zijn trainings. Ze doen al geruimte tijd waterconditietrainingen en was vorig weekend actief op de jumping van De Gouberg in Nederland. HIj startte Fox in de M klasse en deed het daar prima. Hij kreeg 1 foutje en een mooie rit.

 

***

 

Zondag 11 mei 2014: MARBACH CIC***:

 

Tijdens het weekend van Badminton werd er ook op hoog niveau in Duitsland de CICI*** in Marbach gereden.

 

Vooreerst willen we toch Lara De Liedekerke hartelijk feliciteren met haar fantastisch resultaat daar. Top Lara! En ook onze Nederlandse vrienden waren er echt heel goed. Proficiat!

 

In de CIC*** Marbach liet MC&B Vulcano zien wat voor potentieel dit paard heeft. Het was zijn eerste internationale wedstrijd in 2014 met Raf Kooremans en dit meteen op *** niveau.

 

MC&B Vulcano liep al wel met Sarah enkele *** wedstrijden voor haar operatie. Dus we hadden er nu ook alle vertrouwen in.

 

Hij liet een mooie dressuurproef zien en kreeg hiervoor 53 punten. Raf was tevreden van zijn proef maar was er ook zeker van dat er nog heel wat progressie in zit.

 

Thuis konden we alles volgen via de webcam van Marbach! Wat heel leuk was.

 

Er werd afgesproken om in de cross-country niet naar de tijd te rijden aangezien het behalen van een MER kwalificatie het belangrijkste doel was. Het was een zeer pittige *** cross op Duits topniveau en dus een prima echte test om te weten waar MC&B Vulcano momenteel staat.

 

Vulcano werkte ook hier alles volgens het boekje af en kwam foutloos met wat tijdsfouten aan de finish. Echt top!!

 

Ne een perfecte keuring op zondag, mocht hij de jumpingring in. Vulcano raakte geen hout aan en reed het parcours perfect binnen de tijd, die best wel kort stond. Nog niet zo veel combinaties deden dit voor!

 

Conclusie: een prima dressuur, een foutloze cross en jumping op CIC*** hoog niveau. Hij bevestigde dus helemaal!

 

We danken Raf voor deze mooie prestatie tussen de top van Duitsland. Raf was super tevreden van onze zwarte parel, Vulcano. Hij heeft potentieel om heel ver te geraken en we zijn er zeker van dat dit nog niet het laatste is dat we van hem gezien hebben!

 

Bedoeling is dat hij nu klaargestoomd wordt voor de CCI*** in Strezgom in Polen eind juni.

 

***

 

Maandag 5 mei 2014: DENA STABLES:

 

MC&B Vulcano liep KLASSE 6 jumping in de VOR. Hij werd knap 3e met een laatste balkje in de barrage en de snelste tijd.

 

***

 

Maandag 28 april 2014: LRV TORNOOI GIERLE:

 

Raf en Vulcano behalen mooie 3e plaats in de Z reeks jumping.

 

***

 

Maandag 14 april 2014: LRV VECHMAAL:

 

Raf Kooremans reed met MC&B Vulcano het LRV kampioenschap in Vechmaal. Na de dressuur stonden ze op een eerste plaats.

 

De cross-country was een technisch best moeilijke Z-wedstrijd met veel combinaties, afsprong en smallekes. En dit alles in het prachtige heuvelachtige kader van Vechmaal.

 

Raf finishte mooi foutloos, met 15 sec tijdsoverschrijding. In de jumping viel er maar 1 balkje wat uiteindelijk een 6e plaats opleverde.

 

Proficiat aan winnares Calle Poelmans!

 

Het was een mooie voorbereiding voor Marbach CIC*** later in Mei. De combinatie leert elkaar steeds beter kennen.

 

***

 

 

Maandag 7 april: EERSTE BALLAN SOSO VAN 2014 GEBOREN!

 

Vorige week is er bij Stal Van Loo uit Sint-Job-in-'t Goor het eerste Ballan Soso veulentje van 2014 geboren. Het werd een prachtig bont merrietje uit een Sandrini-merrie. Super mooi en bloedgemaakt, een echte eye-catcher!

 

Dekhengst Ballan Soso keert weldra terug uit Frankrijk en dan is hij weer helemaal beschikbaar voor de fokkerij. We kunnen dus zowel vers als ingevroren sperma aanbieden. Aarzel niet om ons te contacteren voor de nodige info en/of dekkingen op het nr van Stef: 0475/962.316 of Sarah: 0478.391.386 of mail naar info@sarahvanhasselt.be.

 

 

***

 

Zondag 30 maart: CROSS OVERPELT:

 

Op 30 maart stond er de cross in Overpelt te rijden voor Raf en MC&B Vulcano in de klasse Zwaar. Na de dressuur stond het duo op een mooie 2e plaats. Raf was zeer tevreden maar voelt dat er nog progressie in zit.

 

In de cross verliep alles als een trein, allemaal super sprongen. Raf had op voorhand beslist rustig te rijden en de cross te zien als 'kennismakingscross'.

 

In de jumping bleven ze, zoals gewoonlijk, simpel foutloos.

 

De volgende wedstrijd op het programma is de mooie cross in Vechmaal waar eveneens het Nationaal Kampioenschap LRV gereden zal worden.

 

***

 

Zondag 23 maart: CROSS MINDERHOUT

 

Dit weekend was het de cross in Minderhout. Raf en Vulcano startte de Z reeks en ze stonden 2e na dressuur op 0,6 van de eerste. Na een super foutloze rit in de cross en een foutloze jumping, eindigden ze knap 4e. Raf had besloten om niet voor de tijd te rijden. De terreinen lagen er al behoorlijk vettig bij en het is belangrijk dat het duo elkaar rustig leert kennen. Zeer veelbelovend dus!

 

***

 

Zondag 16 maart: CROSS HAALTERT

 

Raf startte met Vulcano meteen in de Z reeks. Hij stond eerste na dressuur maar na de cross gewandeld te hebben, heeft Raf direct besloten om Vulcano niet te starten. De grond was niet goed genoeg en dan nemen we liever geen onnodig risico.

 

***

 

PROVINCINAAL KAMPIOENSCHAP:

 

MC&B Vulcano ging naar het Provinciaal kampioenschap in de klasse Zwaar. In de eerste ronde bleven ze netjes foutloos en in de 2e ronde kregen ze een fout in de laatste lijn in de driesprong. Als eventingpaard kan dat wel tellen.

 

***

 

 

Maandag 17 februari: SARAH OP CONTROLE

 

Vandaag moest Sarah weer op controle bij de specialist. Hij was zeer tevreden over haar herstelverloop. Sarah mag nu de komende 3 maanden alle normale dagdagelijkse activiteiten uitvoeren. Na deze 3 maanden mag er waarschijnlijk terug geprobeerd worden om paard te rijden.

 

Volgende controle staat gepland op 19 mei.

 

***

 

Maandag 17 februari: ARTIC FOX WEER VOLOP IN TRAINING BIJ RAF

 

Artic Fox Too is weer volop in training met Raf Kooremans. Na de super resultaten eind vorig jaar met o.a. een 3e plaats in de CIC** van Breda in septermber, is Raf Fox weer een tijdje aan het trainen.

 

Deze week heeft hij springtraining gehad met Rob Ehrens en dressuurtraining met dressuurcoach Wim Ernes.

 

Raf is zeer tevreden en heel enthousiast over Artic Fox. We zijn hem ook dankbaar dat hij Artic Fox Too en MC&B Vulcano met volle overgave traint tijdens de inactiviteit van Sarah.

 

***

 

Vrijdag 14 februari: BALLAN SOSO OP 'REIS' NAAR FRANKRIJK

 

Dekseizoen 2014 begonnen! Door een grote vraag naar Ballan Soso als dekhengst in Frankrijk, hebben we besloten om dit dekseizoen ook diepvriessperma van hem aan te bieden.

 

Hiervoor is Ballan even op vakantie naar Frankrijk. Op deze manier kunnen we binnen een maand zowel vers als diepvriessperma aanbieden in het komende seizoen 2014.

 

Ballan is sinds deze week verhuisd naar Haras de Circee, een zeer gekende stoeterij nabij Caen. Daar zal het invriezen gebeuren.

 

Voor Frankrijk zal Ballan soso-zaad exclusief verdeeld worden door Elevage Morinda, zie ook www.morinda.fr.


Deze stoeterij is grote fan van de afstammelingen van Ballan Soso, die als bonte hengst afstamt van Baloubet en Darco uit een moederlijn met volbloed.

 

Door de herstelperiode van Sarah (rugoperatie) krijgen we nu wat extra tijd om dit allemaal op punt te zetten en kunnen we zo Ballan Soso als dekhengst in heel Europa aanbieden.

 

Na een maand komt Ballan Soso gewoon terug naar onze stal om later weer in de sport te gaan.

 

Voor alle informatie, dekvoorwaarden 2014 enz. kan je bellen naar 0475/962.316 of een mail sturen naar info@sarahvanhasselt.be.

 

***

 

 

Maandag 10 februari: MC&B VULCANO WEER IN DE PRIJZEN:

 

Vorig weekend stond er de jumping van Dena Stables op het programma, deze keer in de 1m20 proef. Vulcano bleef opnieuw netjes dubbel foutloos en dat leverde hen een 6e plaats op.

 

***

 

Maandag 3 februari: MC&B Vulcano in TOPVORM:

 

Gisteren stond de 2e Z-indoor van de LRV op het programma voor MC&B Vulcano en Raf Kooremans.

 

Er stond een zeer pittig aan de maat gebouwd parcours te springen. Vulcano sprong zowel in de voormiddag als in de namiddag foutloos rond wat hem een barrageplaats opleverde.

 

Tijdens het verhoogde parcours van de barrage, kwam Vulcano opnieuw niet aan het hout. De combinatie bleef knap foutloos en dat in een korte tijd. Dat leverde het duo een mooie 3e plaats op in Z n een ticket naar het Provinciaal Kampioenschap.

 

***

 

 

Maandag 6 januari: RUG GENEEST GOED!

 

Sarah is op controle geweest bij haar specialist en kreeg goede punten. Haar rug herstelt goed en ze mag stilletjes aan meer en langer wandelen. Ze zit goed op schema. Alvast een goede start van het nieuwe jaar!

 

***

 

Donderdag 19 december: VULCANO BLIJFT FOUTLOOS:

 

Op de 2e LRV indoor startte Raf Kooremans met MC&B Vulcano weer in de Z-reeks. Hij bleef opnieuw netjes foutloos.

 

De combinatie bleef eveneens dubbel foutloos in het 1m30 parcours op de wedstrijd van Dena Stables op 13 december.

 

 

 

 

***

 

Vrijdag 6 december: RUGOPERATIE:

 

Sarah werd op 6 december geopereerd aan haar rug in het AZ Monica ziekenhuis in Deurne door Dokter Mahieu, een van de gekende sportchirurgen gespecialiseerd in deze rugblessure.

 

De chirurg was heel tevreden over het verloop van de operatie. Sarah moet nog een week in het ziekenhuis blijven en zal dan 6 weken thuis revalideren.

 

Sarah is tevreden dat de operatie achter de rug is en is hoopt snel weer vooruit te kunnen kijken na lange inactiviteit. De revalidatie wordt nog een zeer zware klus maar we hopen dat alles goed komt.

 

***

 

Donderdag 5 december: MEETING MARK PHILLIPS - CEL RIO:

 

Sarah en Stef hadden woensdag 4 december een meeting met Senior-coach Mark Phillips om samen een structuur op te stellen voor de beloftevolle jongeren. 


Het was een zeer interessante vergadering waarbij er op dezelfde golflengte gedacht werd. 

 

Ook met de cel Rio/KBRSF werd er van gedachten gewisseld waaruit heel wat goede ideen kwamen.

 

***

 

Maandag 2 december: YOUNG RIDERS MEETING 1:

 

De eerste vergadering van de Young Riders 2014 is een feit. Bijna de hele groep was samen met hun ouders aanwezig op de meeting van zaterdag 30 november in de paardenhumaniora Bilzen.

 

Sarah kan rekenen op een 15 20 tal enthousiaste ruiters die dit jaar de Young Riders groep vormen.

 

Er werd met een open geest van gedachten gewisseld en al enkele elementaire zaken afgesproken.

 

Eind januari 2014 wordt de structuur verder toegelicht.

 

***

 

Maandag 25 november: SARAH'S PAARDEN:

 

Door de rugproblemen, heeft Sarah enkele paarden uitgestald bij collega's. Haar lievelingen stonden dus zeker niet stil..

 

Picobello's Ardo Z: Lisa Sabbe behaalde begin november de overwinning in de L reeks in Mol-Achterbos - Proficiat!

 

MC&B Vulcano en Artic Fox Too: Zowel Vulcano als Fox staan op training bij Raf Kooremans.

 

Fox is terug begonnen na een verdiende rustperiode. Het duo liep in het najaar de CIC*** Breda met een derde plaats tot gevolg en de CIC** Helvoirt heel succesvol.

 

En ook met Vulcano gaat het super! Sarah heeft altijd heel sterk in Vulcano geloofd en ook Raf is onder de indruk van zijn mogelijkheden. Raf liep in novmber 3 foutloze 1m30 parcoursen op 3 deelnames. En ook dressuurmatig begint het vlotjes te lopen. Knap en alvast hartelijk bedankt.

 

***

 

Vrijdag 15 november: KANDIDAAT YOUNG RIDERS?!

 

Alle Young Riders eventing (19 - 21 jaar) die ambitie hebben om dit jaar, of de volgende jaren, deel te nemen aan het Europees Kampioenschap Young Riders kunnen hiervoor hun kandidatuur stellen. Deze mag verstuurd worden naar volgende e-mailadressen: sarahvanhasselt@hotmail.com en stef.van.hasselt@pandora.be. Gelieve aan deze kandidatuur ook jouw motivatie toe te voegen. We kijken uit naar de reacties.

 

http://www.vlp.be/nieuws/eventing/Eventing-Kandidatuur-EK-Young-Riders/

***

 

Vrijdag 8 november: SARAH WORDT COACH YOUNG RIDERS 2014:

 

Sarah gaat een uitdaging aan als splinternieuwe coach van het Belgische Young Riders team. Haar vader Stef vervolledigt het team als Chef d'quipe. Sarah ziet er heel hard naar uit om met onze jonge, Belgische talenten te werken zodat ze schitteren op het EK in Vale Sabroso (Portugal) in september volgend jaar.

 

***

 

Dinsdag 22 oktober: RUGOPERATIE VOOR SARAH:

 

Aangezien Sarah problemen blijft hebben met haar rug, is er in overleg met haar specialist besloten om een rugoperatie uit te voeren. De operatie zelf zal doorgaan op 6 december. Daarna zal ze 6 weken moeten herstellen (volledig plat liggend). Sarah kijkt hoopvol uit naar de operatie om daarna haar gezondheid en carrire opnieuw terug op te bouwen.

 

***

 

Dinsdag 29 september: OVERWINNING IN WAREGEM:

 

Kurt reed met Ballan Soso een heel nette dressuurproef. Ze kregen 54 strafpunten. De jumping verliep vlekkeloos en ook in de cross-country bleven ze foutloos. Kurt had niet echt voor de tijd gereden dus daar kregen ze wat tijdfouten voor. Einduitslag? Een mooie 8e plaats.

 

Jasper reed met MC&B Vulcano. Na de dressuur kregen ze 52 strafpunten, een foutloze jumping en een foutloze cross binnen de toegestande tijd. Dat leverde hen een knappe overwinning op!

 

***

 

Woensdag 18 september: EK JUNIORS:

 

In Haras de Jardy werd dit jaar het Europees kampioenschap gereden. De Belgische ploeg eindigde op een mooie 4e plaats.

 

Jasper kwam in de cross-country jammerlijk ten val op een trakener. Het paard miskeek zich in de afzet en vertrok ruim een galopsprong te vroeg. Ze haalden de breedte van de sprong jammer genoeg niet met een val tot gevolg. Gelukkig stellen ruiter en paard het goed.

 

***

 

Donderdag 12 september: EUROPEES KAMPIOENSCHAP JUNIORS

 

Dit weekend gaat het Europees Kampioenschap voor Juniors door in Frankrijk. Zowel Jasper Doevenspeck als Ward Revyn, 2 leerlingen van Sarah, gaan daar ons land vertegenwoordigen.

 

Sarah, Kurt en Helena gaan dus supporteren..

 

***

 

Dinsdag 10 september: 3e PLAATS VOOR ARTIC FOX TOO OP CIC***

 

Vorig weekend startte Raf Kooremans met onze Fox op de mooie internationale 3* wedstrijd van Outdoor Brabant.

 

Na de dressuur stonden ze op 54,80 strafpunten. In de jumping bleven ze zeer netjes foutloos waardoor ze op plaats 10 kwamen te staan.

 

Op zondag stond er een pittige cross-country op het programma waar heel wat fouten gemaakt werden.. maar zeker niet door Raf en Fox! Zij gingen er als een speer vandoor. Artic Fox Too kwam snel en fit aan door de finish met slechts 1 seconde buiten de toegestane tijd. Zo schoven ze op tot een 3e plaats in het eindklassement. DIKKE PROFICIAT AAN DIT SUPERDUO!

 

 

***

 

Maandag 26 augustus: MOOIE PRESTATIE VAN ARTIC FOX TOO EN RAF KOOREMANS:

 

Vorige week dinsdag is onze 'Fox' naar de stallen van Raf Kooremans verhuist. Aangezien Sarah nog te veel pijn heeft aan haar rug, zal Raf hem uitbrengen op wedstrijd. Raf besloot om hem al meteen te starten in CIC** in Helvoirt.

 

Na de dressuur eindigde het duo met een score van 51.5. In de jumping reden ze heel netjes foutloos rond.

 

Zondag was het cross. Er stond een pittige 2-ster te rijden. Dat was echter geen probleem voor het nieuwe duo. Raf reed netjes rond met een 18sec buiten de toegestane tijd. De einduitslag? Een zeer verdiende 8e plaats.

 

Volgende wedstrijd voor Artic Fox Too zal de CIC*** in Breda zijn.

 

 

***

 

Dinsdag 20 augustus: ARTIC FOX TOO

 

Vanaf nu zal ons paard Artic Fox Too op wedstrijd uitgebracht worden door topruiter Raf Kooremans. Sarah kreeg vorige week een telefoontje van Raf en al snel kwamen zij tot een samenwerking.

 

Raf start Fox dit weekend al op de internationale wedstrijd te Helvoirt. Ze starten in de CIC**.

 

***

 

Dinsdag 13 augustus: Consultatie bij specialist

 

Sarah moet begin september terug op consultatie bij haar specialist omdat ze last blijft hebben van haar rug. Hopelijk is er zo snel mogelijk verbetering!

 

***

 

Maandag 12 augustus: Cross-country Merksplas

 

Zondag 11 augustus reed de vrachtwagen naar de mooi georganiseerde cross in Merksplas.

 

Kurt reed er met Elfe de la pomme, die na haar embryotransplantatie lang niet meer gelopen had. Hij startte ook met Picobello's Ardo Z, beide in de LO reeks.

 

Jasper reed met Artic fox too en MC&B Vulcano, beide terug na weg geweest, ook een eerste keer in LO reeks.

 

De dressuur verliep volgens verwachting. Elfe had er weer iets TE veel zin in, de anderen deden goed hun job.

 

In de jumping bleven alle 4 de paarden foutloos.

 

In de cross-country bleven ze ook allemaal correct. Jasper verloor wel snel een hoefijzer en reed daarom verstandig langzaam rond. Alle 4 de paarden hadden er veel zin in. Jasper eindigde nog 5e met MC&B Vulcano.

 

Foto's: Stal Van Eyck

 

 

 

   

 

 

 

Foto's Simon Goorts:

 

 

 

 

 

 

 

 

***

 

Maandag 5 augustus: Cross-country Nokere

 

Zaterdag 3 en zondag 4 augustus was het weeral een topwedstrijd in Nokere.

 

Kurt reed er met Ballan Soso. In dressuur reed hij enkele fouten, in jumping eveneens 2 ruiterfouten en de cross-country ging netjes foutloos rond.

 

Jasper reed met Eichof's World of action en Girl Power netjes foutloos rond. Zus Jasmien reed met Heilige Geest eveneens foutloos in de 6jarigen reeks.

 

***

 

Vrijdag 2 augustus: MINDER ACTION

 

Door haar aanslepende rugklachten is Sarah nog niet van start kunnen gaan in de cross. Voorlopig nemen Kurt en Jasper de paarden mee op wedstrijd.

 

Kurt reed in Genk met Ballan Soso. Hij liep een propere dressuurproef en belandde midden in het klassement. In de cross-country reed Kurt foutloos, op het gemakje rond.

 

Dit weekend rijden we richting Nokere waar Kurt Elfe de la Pomme en Ballan Soso zal starten in de midden reeks.

 

Foto: Simon Goorts

 

 

***

 

Woensdag 10 juli: BACK IN ACTION!

 

Sinds enkele weken is Sarah terug in training. Er staat dus een eerste wedstrijd na haar zwangerschap op het programma. Dat zal de cross-country in Genk zijn. Sarah zal aan de start komen met Ballan Soso en MC&B Vulcano in de klasse LO.

 

 

***

 

Vrijdag 14 juni: VEULENS BALLAN SOSO:

 

Ondertussen zijn er weer wat mooie veulens geboren van Ballan Soso. Foto's volgen later nog.

 

***

 

Maandag 10 juni: RESULTAAT OP NATIONAAL KAMPIOENSCHAP:

 

Zondag 2 juni was het nationaal eventing kampioenschap LRV. Kurt was geselecteerd met Ballan Soso. Ze reden een nette dressuurproef en eindigde halfweg het deelnemersaantal. In de cross-country en jumping reed hij een netjes foutloos rond. Ze eindigden uiteindelijk halfweg het klassement.

 

Foto Kurt: klik hier of www.simongoortsfotografie.weebly.com

 

 

 

***

 

Maandag 20 mei: KURT NAAR NATIONAAL KAMPIOENSCHAP:

 

Kurt is geselecteerd voor het Nationale Kampioenschap Eventing LRV te Tongeren. Deze wedstrijd gaat door op zondag 2 juni. Hij komt aan de start met hengst Ballan Soso.

 

***

 

Maandag 20 mei: ARTIC FOX TOO EN MC&B VULCANO

 

Sarah haar 2 toppaarden, Artic Fox Too en MC&B Vulcano worden momenteel volop getraind door Jasper. Dit gaat erg vlot en ze geraken opnieuw in conditie. Sarah moet de tweede week van juni opnieuw op dokterscontrole en hopelijk kan ze dan zelf terug aan de slag met haar paarden.

 

***

 

Zaterdag 18 mei: ELFE DE LA POMME:

 

Elfe de la Pomme is net als vorig jaar naar mede-eigenaar Joris de Brabander om een embryo te spoelen.

 

***

 

Vrijdag 17 mei: MINI-EVENTER HELENA:

 

 

 

 

 ***

 

Donderdag 2 mei 2013: DOCHTERTJE VOOR SARAH EN KURT

 

Zonet werd er een kleine prinses geboren.. Helena is haar naam en ze is het prachtige dochtertje van Sarah en Kurt. Na een lange en vermoeiende dag, kwam hun klein kampioentje ter wereld. Kurt en Sarah zijn super blij met deze droom die uitkomt. Ouders en baby stellen het gelukkig goed! Helena weegt 3,580 kg en meet 51 cm..

 

Graag een berichtje achterlaten in het gastenboek? Klik hier en vul als naam links Helena in.

 

 

 

 

***

 

Donderdag 11 april: NIEUWE TOPCOACH VOOR BELGISCH TEAM!

 

Gisteren werd de nieuwe bondscoach voor het Belgische eventing team voorgesteld tijdens de persconferentie in het BOIC gebouw in Brussel.

 

Niemand minder dan Captain Marc Phillips, vader van eventingamazone Zara Phillips en gouden medaillewinaar op de Olympische Spelen, werd aangesteld als nieuwe bondscoach voor België.

 

Ongetwijfeld een zeer sterke persoonlijkheid en ruiter met heel veel ervaring die de rangen van onze nationale ploeg komt versterken.

 

Marc Phillips was een tweetal dagen in België om op 9 april kennis te maken met de eventingcomissie en op 10 april had hij individuele gesprekken met de ruiters uit het A en B kader.

 

Sarah had een aangenaam en goed gesprek met hem en kijkt ernaar uit om na haar bevalling (.. nog een 14-tal dagen..) de draad weer op te nemen en haar sportcarrière volop terug aan te scherpen. Mooie vooruitzichten dus!

 

***

 

Donderdag 11 april: EERSTE DEKKING VAN HET JAAR:

 

Het dekseizoen is terug begonnen en Ballan Soso, onze bonte dekhengst, heeft al een eerste dekking in Frankrijk achter de rug.

 

Lees hier meer info over Ballan Soso.

 

Bekijk hieronder de foto albums met veulentjes van Ballan Soso:

 

Foto album 2

Foto album 3

Foto album 4

Foto album 5

Foto album 6

Foto album 7

 

***

 

Woensdag 10 april: Veulentje Helleborus:

 

Klik hier voor de schattige foto's van het veultentje van onze topmerrie-op-pensioen Helleborus.

 

***

 

Dinsdag 9 april: BALLAN SOSO BEHAALT 2e PLAATS IN VECHMAAL:

 

 

***

 

Donderdag 4 april: EVENTING ETTEN-LEUR:

 

Komend weekend hadden we voor 7 april ons ingeschreven voor de cross-country in Etten-Leur maar aangezien Kurt er op de wachtlijst staat, zullen we niet kunnen deelnemen en zal de volgende eventing pas voor na de bevalling zijn.

 

***

 

Donderdag 4 april '13: EVENTING VECHMAAL:

 

Maandag 1 april was het eventing in het verre Vechmaal. Kurt reed er met Coldplay maar die pakte niet zo goed aan in de cross-country. Hij zal in de toekomst uitgebracht worden in zijn sterkste onderdeel namelijk de 'jumping'. Met hengst Ballan Soso ging de cross-country van een leien dakje. Dat resulteerde in een mooie 2e plaats.

 

***

 

Donderdag 4 april '13: EVENTING MINDERHOUT

 

Op 30 maart trok de vrachtwagen richting Minderhout. Kurt reed er Picobello's Ardo Z naar een mooie 5e plaats alsook Elfe de la Pomme naar een 7e plaats. Mooie start van het nieuwe seizoen dus.

 

***

 

Donderdag 28 maart '13: UPDATE PLANNING

 

Aangezien we op de wachtlijst stonden van de wedstrijd in Chaam, zijn we daar niet aan de start kunnen verschijnen.

 

Door de slechte weersomstandigheden is de eventing van Minderhout afgelast en verplaatst naar zaterdag 30 maart.

 

Er staat dus een druk weekend op het programma namelijk zaterdag naar de eventing van onze club in Minderhout en maandag de eventing in Vechmaal.

 

***

 

Maandag 11 maart '13: EERSTE VEULEN VH SEIZOEN GEBOREN!!

 

Vorige zaterdag is het eerste veulentje van dit voorjaar geboren. Hengst Ballan Soso is erg trots op zijn mooi bont hengstenveulen. Klik hier voor de foto's.

 

***

 

Maandag 11 maart '13: OEFENCROSS BAARLE NASSAU

 

Gisteren was het oefencross in Baarle Nassau. Het werd een zeer leerrijke dag voor de ruiters en paarden om even terug in het ritme te komen. Je kon in de cross kiezen welke hoogte van sprong je nam en je kon een sprong meerdere keren nemen. Leuke maar koude dag.  Het begin van het seizoen is alvast gemaakt.

 

***

 

Maandag 4 maart '13: FILMPJES INDOOR EVENTING ZEELAND:

 

Kurt Vermeiren met Elfe de la pomme:

 

 

Kurt Vermeiren met Picobello's Ardo Z:

 

 

Jasper Doevenspeck met Zarabustra db:

 

 

***

 

Vrijdag 1 maart '13: DIKKE PROFICIAT AAN AL MIJN LEERLINGEN!

 

Sarah wil haar studenten graag even in de spotlights zetten want ze hebben het zeer goed gedaan vorige week op o.a. jumping en het Provinciaal Kampioenschap Pony's in Kraaienhorst.

 

De leerlingen van de ponyclub van Lille gingen met verschillende ereplaatsen lopen. Alsook de provinciale titel in C licht en D licht voor Lennert en Cato. Eveneens een 2e en 3e plaats voor Rik in D midden.

 

Verder wist ook Robin Anthonissen op een jumping met ons ex-paard de overwinning te behalen.

 

Proficiat allemaal, keep up the good work!

 

***

 

Maandag 25 februari '13: KURT WINT INDOOR EVENTING ZEELAND!

 

Zaterdag was het indoor eventing in Zeeland. Kurt reed er in de Licht klasse met Picobello's Ardo Z. Ze kregen 1 foutje in de jumping en een foutloze cross. Ook Ballan Soso startte in deze reeks. Ze kregen een foutloze jumping en 1 fout in de cross.

 

Jasper startte met Zarabustra in de Licht reeks. Hij had er duidelijk zin in want na een foutloze jumping volgde er een simpele foutloze cross.

 

De midden reeks was druk bezet voor ons team. Kurt reed er Coldplay. Na een foutloze jumping, nam het duo een verkeerde sprong halverwege de cross.

 

Met Elfe de la pomme ging het van een leien dakje. Eerst een foutloze jumping en erna een foutloze cross. Kurt wist daarbij als enige het scorebord op nul te laten staan en wist dus zo de overwinning mee naar België te nemen.

 

Zie hier het persbericht.

 

Jasmien kwam aan zet met de zesjarige 'Heilige geest'  en dat voor de eerste keer in de M reeks. Ook zij kregen naa een foutloze jumping, een super foutloze cross.

 

Jasper startte nog 2 paarden in de M reeks namelijk Eichof's world of action en Girl power. Eichof's kreeg 1 balkje in de jumping en bleef verder netjes foutloos in de cross. Voor Eichof's mocht het seizoen duidelijk opnieuw beginnen! Girl power bleef netjes dubbel foutloos.

 

Zeer tevreden van het team dus en zeker dankzij de overwinning van Kurt, een leuke nieuwe start van ons eventing seizoen!

 

***

 

Donderdag 21 februari '13: BACK IN EVENTING-BUSINESS

 

Deze zaterdag maken we opnieuw de start van het nieuwe eventingseizoen. Onze vrachtwagen rijdt richting Indoor eventing Zeeland in Nederland.

 

Kurt neemt de paarden Picobello's Ardo Z, Elfe de la pomme, Coldplay en Ballan Soso mee. Jasper gaat opnieuw van start met Zarabustra db en ook zijn eigen paarden Eichof's World of Action en Girl Power rijden mee. Jasmien neemt paard Heilige geest mee.

 

Een drukke dag voor de boeg dus.. wel leuk om terug op crosswedstrijd te gaan!

 

Meer info: www.dekroo.nl

 

***

 

Woensdag 20 februari '13: AFTELLEN BEGONNEN

 

Sarah is ondertussen 31 weken ver in haar zwangerschap dus het aftellen is al een beetje begonnen. Sarah blijft nog steeds haar drukke job beoefenen en is dus nog altijd druk in de weer met het verzorgen van de paarden en het geven van paardrijlessen aan haar clubs en leerlingen. Niet altijd gemakkelijk met een bolle buik.. Ze ziet er dus al naar uit om haar kleine spruit te verwelkomen en opnieuw zelf te kunnen rijden. Nog eventjes.. :)

 

Op de laatste controle echo was ons kleine kampioentje al 39 cm en woog hij of zij 1,320 kg.

 

***

 

Donderdag 17 januari '13: KALENDER 2013

 

Een nieuw sportjaar dus hoog tijd om er opnieuw in te vliegen en de nieuwe crosskalender op te maken. Deze is altijd onder voorbehoud en kan dus wijzigen maar voorlopig geven we hier al de komende eventingwedstrijden aan:

 

  • 23 februari: Indoor Eventing Zeeland
  • 10 maart: Oefencross Baarle-Nassau
  • 17 maart: Cross-country Chaam
  • 24 maart: Cross-country Minderhout
  • 1 april: Cross-country Vechmaal
  • 6 april: Cross-country Overpelt
  • 7 april: Cross-Country Etten-leur
  • 14 april: Cross-country Etten-leur (in optie)
  • 27 april: Bevalling :)

 

***

 

Zondag 13 januari '13: JUMPING STAL HAZEBROECK

 

Zaterdag 12 januari reed de vrachtwagen nog een keer naar Stal Hazebroeck voor de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. De paarden hadden al een tijd niet meer gesprongen dus hoog tijd om er terug in te vliegen.

 

Coldplay en Ballan Soso kregen beiden 1 fout. Picobello's Ardo Z kreeg 1 foutje in de 2e fase en Elfe de la Pomme werd mooi 3e van de 90 deelnemers.

 

***

 

Dinsdag 1 januari '13: HAPPY NEWYEAR:

 

Wij wensen iedereen een fantastisch mooi, gezond en vooral een SPORTIEF nieuwjaar toe!

 

***

 

Donderdag 27 december: JUMPING MECHELEN:

 

Sanne reed met Zarabustra db de 1m20 proef in Jumping Mechelen. De 1e fase reden ze netjes foutloos rond. De combinatie kreeg 1 fout in de barrage.

 

***

 

Zaterdag 1 december: GOED NIEUWS VOOR ARTIC FOX TOO EN MC&B VULCANO:

 

Zoals geweten kreeg Sarah haar wedstrijdpaard, Artic Fox Too, vlak voor de Olympische Spelen af te rekenen met een blessure. Hij werd op een verplichte rust gezet door de dierenarts en kreeg een gedetailleerd herstelprogramma voorgeschreven. Deze week  gingen MC&B Vulcano en Artic Fox Too nog eens op controle bij de veearts en ze kregen daar erg goed nieuws te horen. Beide paarden hebben groen licht gekregen en stellen het goed. Ze kunnen nu verder gaan en aan een rustige opbouw beginnen.

 

***

 

 

                                        

                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ter dekking

BONTE HENGST TER DEKKING!

 

Ballan Soso - Platenbruin - °2004 - 1,71m - AES GEKEURD

 

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

 

BEKIJK HIER ENKELE VEULENS

 

Foto: useventing.com

Foto: caremans

Foto: Caremans

Foto: Hondenleven

Sponsors

 Fotografie Dirk Caremans

www.hippofoto.be

 Links

 

 

VRAAG NU VRIJBLIJVEND UW SPONSORDOSSIER AAN!

MAIL NAAR info@sarahvanhasselt.be OF BEL: 0032/475.962.316

Video