sarahvanhasselt.be © • Webdesign/beheer: Charlotte VH

Sarah Van Hasselt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalender

 

 

Welkom op de website van amazone Sarah Van Hasselt. Eén van de Belgische talenten in de Eventingsport. Deze virtuele plek brengt verschillende weetjes en nieuwtjes over Sarah, haar carrière en haar paarden samen.

 

Sarah is gepassioneerd door paarden en heeft op haar jonge leeftijd al heel wat mooie prestaties geleverd. Zo heeft ze van haar lievelingshobby haar beroep kunnen maken. Via deze weg wil ze graag haar passie met andere delen.

 

De website gunt je een blik achter de schermen van haar eventingstal, haar paarden en haar wedstrijden. Je kan haar bezigheden en prestaties op de voet volgen.

 

Ook kan je informatie terugvinden over de lessen en trainingen die ze aanbiedt en bijvoorbeeld een kijkje nemen bij de paarden die te koop staan.

 

De kalender geeft je een mooi overzicht van de komende wedstrijden. Of je gaat op bezoek bij de websites van haar sponsors.

 

Veel plezier en contacteer ons gerust..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                       

 

 

Sponsors

Contact

Te koop

Lessen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

!! FOTO'S DIRK CAREMANS

 WERELDKAMPIOENSCHAPPEN KENTUCKY CCI **** KLIK HIER !!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: www.caremans.be

NIEUWS>>

 

Maandag 26 maart:

 

Dit weekend staat zondag de LRV eventing in Vechmaal op het programma. Kurt start met Gunna Horta en As a model in de B reeks. Sarah neemt En Silence Otrange en Zarabustra db mee in de Licht reeks.

 

***

 

Maandag 26 maart: STAGE BILZEN + DEKKING BALLAN SOSO:

 

Zondag ging Sarah stage geven in Bilzen. In de avond stond er opnieuw een dekking van Ballan Soso gepland. Drukke dag dus. Ook nog op zoek naar een leuke en getalenteerde hengst voor uw merrie? Download onze nieuwe flyer HIER.

 

***

 

Maandag 26 maart: RESULTATEN LRV OVERPELT:

 

Dit weekend, zaterdag, was het LRV wedstrijd in Overpelt. Sarah kon helaas niet starten door een technisch probleem met Kurt zijn zadel. Aangezien er twee paarden bij waren die Kurt ging rijden en die nog wel wat ervaring moeten opdoen, werd er beslist dat Kurt deze twee zou starten.

 

Aan de start verscheen Gunna Horta in haar eerste cross. Een simpel dressuurproefje waarbij ze heel braaf rondliep. Ze kreeg een foutloze cross. Het was alsof ze nooit niets anders gedaan had. Ze sprong dapper het water in. We waren dus zeer tevreden. Na de cross bleek haar kaars wel uit te zijn wegens een gebrek aan goede conditie waardoor we haar misschien beter niet in de jumping hadden laten starten. Ze kreeg enkele foutjes wat we van haar niet gewoon zijn. Ze deed toch haar best. Toch een zeer geslaagd eventingdebuut voor Gunna Horta.

 

Ook van de partij was 'As a model'. Een echte blikvanger als je de collega's mocht geloven. Ze zorgde voor de nodige leuke reacties. Ze liep een heel nette dressuurproef en ze crosste zowaar foutloos rond. De jumping bleef eveneens foutloos. Kurt heeft beide merries dus netjes rond gereden. De start van de dames 'As a model' en 'Gunna Horta' in de eventingsport is alvast gemaakt. En dat schept grote verwachtingen voor de toekomst.

 

Ook Jasper verscheen aan de start in Overpelt. Voor de eerste  keer met Girl Power in de M-reeks. Dat paard werd door Sarah gefokt en verkocht aan Jasper. Ze stonden halverwege in de dressuuruitslag,

 

***

 

Woensdag 21 maart: OVERPELT - STAGE BILZEN

 

Zaterdag staat de cross van Overpelt op het programma. Sarah start Picobello's Ardo Z en Zarabustra db. Kurt neemt Gunna Horta en As a Model mee voor haar cross debuut. Het wordt dus een spannend en leerrijk programma.

 

***

 

Maandag 19 maart: DEKSEIZOEN GESTART

 

Maandag heeft Ballan Soso opnieuw voor de eerste keer gedekt dit seizoen. Dit jaar werden er al 2 veulens van hem geboren. Het dekseizoen is dus volop terug begonnen! Hopelijk is hij even vruchtbaar als vorig seizoen. We kunnen hem ten zeerste aanbevelen. Vraag naar de voorwaarden!

 

(c) Simon Goorts

 

***

 

Zondag 18 maart: UITSLAG MINDERHOUT:

 

Vorig weekend werd er gecrosst in Minderhout. Sarah startte Ballan Soso en Coldpay in de L-reeks. Coldplay was immers nog wat ziek na de rit van Spanje en is nu volledig terug hersteld.


In de dressuur liepen beide paarden een behoorlijke proef. Zowel Ballan Soso als Coldplay bleven foutloos in de crosswedstrijd. Ook het jumpingparcours ging voor beide paarden vlot en foutloos. Ze eindigden op een 6e en 7e plaats.

 

(c) Stal Van Eyck en Simon Goorts

 

Kurt had Picobello’s Ardo Z gereden op zijn eerste cross-country. Eerder liep hij al eens 2 indoorcrossen waarbij hij super goed aanpakte. Vandaar dat we besloten hem ineens in de L-reeks in te schrijven. De dressuurproef liep deze combinatie netjes zonder grote fouten. Ook in de cross ging Ardo goed. Hij twijfelde enkel aan de gracht ‘sprong 4’ waar het merendeel in de L-reeks een probleem hadden. Kurt reed heel zijn cross verder zonder fouten. Maar toen we de uitslag zagen, hadden ze hem uitgesloten voor de gracht. Helaas, toch de cross netjes uitgereden met een heel goed gevoel. Ardo blijkt zeker een kwaliteitsvol paard voor de toekomst.

Alle foto's bekijken? Klik hier!

 

 

 

 

***

 

Donderdag 15 maart: BALLAN SOSO SCHENKT BONT VEULEN!

 

Vannacht werd er bij Stal Van Loo in Sint-Job-in-'t-Goor (Brecht) een bont veulentje geboren. Vorig jaar werd de merrie door onze eigenste Ballan Soso bevrucht. Het is na 'Made by Helleborus' al het tweede kerngezonde veulen van papa Ballan Soso voor 2012. Het eerste Ballan Soso hengstje ziet er super schattig uit en lijkt sterk op zijn vader! We zijn er dan ook erg trots op! We wensen Stal De Loo heel veel succes met dit kleintje..

 

 

***

 

Donderdag 15 maart: EXTRA FOTO'S 'MADE BY HELLEBORUS'

 

 

 

Alle foto's? Klik hier!

***

 

Dinsdag 13 maart: FILMPJES BAROCCA D'ALVA:

 

 

 

 

 

 

***

Dinsdag 13 maart: SARAH BEHAALT OLYMPISCHE KWALIFICATIE!

 

Zondag was het keuring en jumping op de wedstrijd in Portugal. Zowel Elfe de la Pomme als Artic Fox Too bleken kerngezond de keuring uit te komen. Verder kregen allebei de paarden 1 fout in het jumpingparcours. Zeer goed nieuws dus want met dit resultaat behaalde Sarah en Artic Fox Too na deze prima prestatie in de CIC *** van Barroca D'Alva de officiële FEI norm voor de OLYMPISCHE SPELEN.
 
Vooraleer een combinatie in aanmerking komt voor een selectie in Londen, moeten paard en ruiter samen in seizoen 2011/2012 een kwalificerend resultaat behalen op een CIC *** of een CCI *** en dit voor half juni 2012. Sarah behaalde deze gevraagde norm van FEI reeds in 2011 met haar 4e plaats in de CCI*** van Vejer de la Frontera en nu ook dit weekend door haar mooi resultaat in de CIC *** van Barrocca d'Alva.
Met deze resultaten zit Sarah met Artic Fox Too officieel in de poel van ruiters die aan deze FEI norm voldoen. Uit deze poel kiest het selectiecomité uiteindelijk binnen enkele maanden de vijf ruiters uit die het Olympisch Team gaan vormen.
 
Sarah is zeer tevreden met deze stap voorwaarts en kan nu meteen ook een goede planning samen met de coaches uitwerken. Artic Fox Too gaf een super gevoel dit weekend en ging overal rechtdoor in deze best pittige CIC *** met heel wat moeilijke opdrachten. Aan de dressuur wordt elke dag gewerkt en gaat ook steeds beter. Ook in de jumping heeft Fox de laatste jaren nog niet veel balken gesprongen.
 
Kurt en Sarah keren dus tevreden terug na een week Portugal. Ook MC&B Vulcano is aan de beterhand. Doordat hij het overgrote deel van de cross-country al had uitgereden, heeft hij toch ook laten zien dat hij ook voor het grote werk, namelijk de CIC *** gemaakt is.
 
 
***
 
Zaterdag 10 maart: UITSLAG CROSS_COUNTRY - BAROCCA D'ALVA:
 
Vandaag werd de cross-country CCI* en CIC*** gereden in Portugal. Sarah reed een foutloze cross CIC *** met Artic Fox Too en dat binnen de kwalificatietijd. Sarah nam alle hindernissen rechtdoor en Fox sprong alles zeer goed. Hij voelde zeer vertrouwd aan. Doordat hij zo in form was bevestigde hij met deze wedstrijd nogmaals zijn kwaliteiten. Morgen is het keuring en daarna nog jumping parcours. Hopelijk gaat dat goed voor deze combinatie.
 
Kurt reed met Elfe de la Pomme eveneens een foutloze cross CCI * binnen de toegestane tijd. Erg goed dus voor deze combinatie! Ze voelden elkaar goed aan. De cross ging dan ook vanzelf! Elfe de la Pomme heeft weer heel wat ervaring kunnen opdoen.
 
Sarah reed ook een goede cross-country met MC&B Vulcano maar moest helaas de wedstrijd stoppen. Sarah en MC&B Vulcano hadden het moeilijkste stuk van de cross foutloos doorlopen. Daarna sprongen ze ietwat schuin op een smalle sprong waarbij Vulcano vanachter met zijn bil heel kort tikte. Hij heeft geen blessure maar heeft zich wat verwond aan het achterbeen. Na dezee sprong voelde Sarah dat Vulcano zich niet super voelde waardoor ze voor de gezondheid van haar paard koos en stopte met de cross-country. Spijtig maar helaas wel de juiste beslissing. Aangezien het helemaal niet ernstig is zal MC&B Vulcano snel terug top zijn.
 
 
***
 
Vrijdag 9 maart: UITSLAG DRESSUUR - BAROCCA D'ALVA - PORTUGAL
 
Vandaag werd de dressuur in Barocca d'alva gereden. Kurt reed voor de eerste keer met Elfe de la Pomme. Het werd een nog wat moeilijke webstrijd. Ze kregen 78 strafpunten. Elfe de la Pomme blijft nog wat moeilijk in de ring. Belangrijkste voor Elfe is echter om in Portugal weer heel wat ervaring op te doen in de cross-country aangezien hij nog steeds te hoog springt.
 
Sarah reed zowel met Artic Fox Too als met MC&B Vulcano een erg goede dressuur. In de proef van Artic Fox Too was de stap nog wat gespannen en mislukte er één vliegende wissel maar verder liet hij erg mooie stukken zien. Ze kregen 59.4 strafpunten. De coach was erg tevreden over de proef. Hetzelfde geldt voor de dressuur van MC&B Vulcano. Het achteruit gaan verliep nog te hectisch en één wissel was wat te veel in de lucht. Verder knappe dressuur voor MC&B Vulcano met Sarah, eveneens een resultaat van 59.4 strafpunten.
 
Ook de coach zag dat het goed was en blikte tevreden terug. Morgen staat er de cross-country op het programma. Alle drie de paarden komen aan de start. Zondag volgt dan de keuring en het jumpingparcours.
 
 
***
 
Woensdag 7 maart: 'MADE BY HELLEBORUS' GEBOREN
 
Om iets na 21u vanavond werd het eerste dochtertje van Ballan Soso geboren. Helleborus veulde van een knappe, bruin-zwarte, bloedgemaakte merrie. Sarah gaf het de naam 'Made by Helleborus'. Moeder Helleborus en haar dochter stellen het goed. En ook papa Ballan Soso is erg trots!
 
 

 

 

***
 
Maandag 5 maart: HOOGDRACHTIGE HELLEBORUS:
 
Helleborus met veulentje in de buik.. ze staat bijna op ontploffen! Ze is dan ook al tien dagen overtijd, laat dat schattige Ballaneke maar komen..
 

 

 

***
 
Maandag 5 maart: TOCHT NAAR BAROCCA D'ALVA - PORTUGAL:
 
De reis naar Portugal is goed verlopen. Sarah en Kurt splitstte de tocht op in twee dagen. Ze zijn ondertussen goed aangekomen en vervoegen het Belgische kamp. Donderdag of vrijdag zal de dressuur plaatsvinden. Zaterdag is het cross-country en zondag de afsluitende jumping.
 
***
 
Maandag 5 maart: FILMPJES CIC *** DOS HERMANOS - SPANJE:
 
 
 
***
 
Zondag 4 maart: BARROCA D'ALVA - PORTUGAL:
 
Sarah en Kurt zijn vanmorgen vroeg vertrokken richting Portugal voor de CIC *** en CCI * wedstrijd Barroca d'Alva. Sarah rijdt er met Artic Fox Too en MC&B Vulcano in de CIC ***. Kurt start Elfe de la Pomme in de CCI*. Meer informatie kan je terugvinden op de volgende website:
 

***

OUDERE BERICHTEN: KLIK HIER!

 

 

                                        

                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ter dekking

DEKSEIZOEN BEGONNEN!

 

Ballan Soso - Platenbruin - °2004 - 1,71m - AES GEKEURD

 

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

 

 

Foto: useventing.com

Foto: caremans

Foto: Caremans

Foto: Hondenleven

Sponsors

 Fotografie Dirk Caremans

www.hippofoto.be

 Links

Foto's

 

 

VRAAG NU VRIJBLIJVEND UW SPONSORDOSSIER AAN!

MAIL NAAR info@sarahvanhasselt.be OF BEL: 0032/475.962.316